Brød

Vi baker brød med få ingredienser og god hevetid – det gir de beste brødene, mener vi.

Gulrotbrød er det ultimate frokostbrødet.

Gulrotbrød er det ultimate frokostbrødet.

 

Loff (0%)

Hvetemel, vann, salt, gjær, olje.

Klassisk hveteloff til lørdagsfrokosten og rekesmørbrødet.

 
Baguette

Baguette (15%)

Hvetemel, Sammalt rug finmalt, vann, salt, gjær.

Deigen til bagettene våre er kaldhevet over natten så deigen utvikler en god og frisk smak. Lang hevetid og steking på høy temperatur gir brødet en sprø skorpe og luftig og småseig innside med store luftlommer. Slik franskmenn liker den.

 
Tomat-, Oliven- og Valnøttbrød

Tomat-, Oliven- og Valnøttbrød (15%)

Hvetemel, Sammalt rug finmalt, soltørket tomat/oliven/valnøtter, vann, salt, gjær.

Deigen til disse brødene er kaldhevet over natten så deigen utvikler en god og frisk smak.

Tomatbrødet og olivenbrødet passer perfekt til tapas eller en smakfull sandwich.

Valnøttbrødet gir det lille ekstra til god ost og marmelade. Når valnøttene blir varmebehandlet under stekingen av brødet gir det en god aroma og smak til brødet.

 
00070-Small.jpg

Speltbrød (32%)

Vann, siktet spelt, sammalt spelt grov, ristet sesamfrø, ristet gresskarkjerne, surdeig av spelt, havregryn, salt, gjær.

Kunsten å lage ett saftig speltbrød er å bløtlegge alt det grove melet og kornene først. Og vi bruker MYE vann. Surdeig hjelper også til. Bruk dette til matpakken så har du et brød som alltid er saftig. Og de ristede kornene gir en god smak.

 
00064-Small.jpg

Fransk landbrød (35%)

Hvetemel, vann, surdeig av rug, sammalt rug grov, sammalt hvete grov, salt, maltekstrakt, gjær.

Vår klare bestselger. Et fransk grovbrød med en god smak av surdeig. Kaldhevet i minst 12 timer så smakene setter seg. Stekes hardt for å gi en hard skorpe og stenger fuktigheten inni brødet. Siden surdeig tåler høyere temperatur en gjær får brødet ett rustikt utseende når den hever under steking. Passer til alle måltider, best som sandwich mener vi.

 
00069-Small.jpg

Gulrotbrød (35%)

Surdeig av rug, gulrot, vann, hvetemel, sammalt hvete fin, siktet rug, salt, honning, gjær.

Det ultimate frokostbrødet. Surdeigen og gulrøttene gir brødet søt og syrlig smak. Vi sparer ikke på kruttet, brødet inneholder 20% gulrot.

 
00068-Small.jpg

4-kornbrød (37%)

Hvetemel, vann, sammalt rug fin, ristet solsikkefrø, ristet gresskarfrø, havregryn, linfrø, sammalt bygg, salt, gjær.

Ett enkelt brød med masse ristede frø. Vi rister alle frø så de får en nøtteaktig smak og setter et klart preg på brødet. Brødet er en klar favoritt til frokosten og matpakken.

 
00061-Small.jpg

«Hundholmen» (50%)

Hvetemel, vann, surdeig av rug, ølmesk, vørterøl, ristet solsikkefrø, ristet gresskarkjerne, linfrø, rugmalt, salt, gjær.

Et brød som er proppfull av smak: søthet fra vørterøl, kraftig og mørk smak fra rugmalt og saftighet fra surdeigen. Ølmesk gir brødet ekstra seighet og en mild smak av øl.

Har fått navnet «Hundholmen» siden ølmesken kommer fra ølproduksjonen på Hundholmen Brygghus.

 
00067-Small.jpg

Finsk Rugbrød (100%)

Surdeig av rug, sammalt rug fin, vann, honning, salt.

Grovere blir det ikke. Laget på surdeig av rug som setter stort preg på smak og konsistens. Hever lenge og stekt lenge på lav temperatur. Et kraftig brød som trenger en dag på å sette seg men holder seg lenge etter det.

 
00071-Small.jpg

Solsikkebrød (100%)

Surdeig av rug, sammalt rug fin, ristet solsikkefrø, vann, honning, salt.

Samme deig som finsk rugbrød, men med ristede solsikkekjerner.


Tirsdag = Glutenfritt

Når vi skal bake glutenfritt er det viktig at bakeriet er fritt for alt mel som inneholder gluten. Natt til tirsdag, når vi er ferdig med den ordinære proksjonen, har vi derfor glutenfritt bakeri. Det betyr at du kan kjøpe rykende ferskt og glutenfritt brød hver tirsdag.

Vi baker alltid litt ekstra som vi fryser ned sånn at du kan få brød fra oss resten av uken også.

00072-Small.jpg

Glutenfritt kornbrød

00073-Small.jpg

Halvgrov glutenfri

00074-Small.jpg

Glutenfri loff